VÄLKOMMEN TILL STOCKHOLMS
CHARMIGASTE GATULOPP

6 JUNI

FOLKFEST PÅ NATIONALDAGEN!

I år har du möjlighet att kombinera Tolvanloppet med
ditt Nationaldagsfirande! Väl mött på startlinjen.

Lördagen den 6 juni 2020 arrangeras Tolvanloppet för 37:e gången, i år går loppet alltså på Nationaldagen vilket ytterligare förhöjer den festliga inramningen! Startsignalen för 6 – och 12-kilometersklasserna kommer från tutan i en veteranspårvagn, loppet går sedan bland sommarsköna trädgårdar i Brommas villakvarter. På Grönviksvägen erbjuds inte bara respektingivande backar utan också utsikt över Mälaren. För att ge löparna krafter bjuds på livemusik – och inte minst på ett massivt publikstöd!
Du kan du välja mellan tävlingsklassens 12–kilometersbana eller den lättare sträckan på 6 kilometer för motionslöpare, båda kan också springas utan tidtagning. Barn i olika åldrar springer mellan 150 meter och 6 kilometer.
På Ålstensgatan fylls start och målområdet av löpare, livemusik, jublande åskådare, gemensam uppvärmning, sponsorer, ballonger – hoppas du har lust att hänga på!

TÄVLINGSINFORMATION

Har du frågor inför loppet? Här finns samlad information om anmälan, hämtning av nummerlappar, omklädning, tidtagning med mera.

LÄS MER

TRÄNINGSGRUPPER

Bromma IF erbjuder träning som hjälper dig att komma i form till Tolvanloppet. Vi har tagit fram ett program för din träning inför loppet.

LÄS MER

KLASSER

Tolvanloppet erbjuder hela 15 olika klasser, från FörEliten 3 år eller yngre upp till Senior. Beroende på klass varierar distansen från 150 m till 12 km.

LÄS MER

OM TOLVANLOPPET

Tolvanloppet är ett motionslopp för alla åldrar som arrangeras av Bromma IF som stöd för barn- och ungdomsverksamheten.

LÄS MER

RESULTAT & BILDER 2019

Tack alla tävlande, publik, partners, funktionärer, Brommabor, föräldrar och företagare på Ålstensgatan som såg till att det 36:e Tolvanloppet till en succé!
Oavsett gammal eller ung, elit eller vardagsmotionär, veteran eller förstagångsdeltagare – vilken fin insats ni alla gjorde! Och alla ni som såg till att stämningen under dagen blev helt fantastisk – det var underbart att få dela glädjen och gemenskapen med er.
Här hittar du resultat och bilder från Tolvanloppet 2019!

BANSTRÄCKNINGEN

12 kilometersbanan är kontrollmätt. Banan är formad som en åtta och löps ett varv, målet är i anslutning till startplatsen. Banan innehåller flera ganska kraftiga stigningar, speciellt kan nämnas de två backarna på Grönviksvägen på banans sista fjärdedel. Banrekorden är 35.55 för män och 42.44 för kvinnor.

De kortare klassernas bansträckningar beskrivs separat för respektive klass.

LÄS MER

BROMMA IF

Bromma IF är en friidrottsdrottsförening med stor barn- och ungdomsverksamhet där alla är välkomna.Vår ambition är att behålla både de ungdomar som i första hand tränar för att ha kul och må bra, och de som drivs av att ha kul och tävla.

För att uppnå visionen ”Så många som möjligt så länge som möjligt” tänker vi lite annorlunda än många andra friidrottsklubbar. För oss är det viktigt att kompisar kan fortsätta träna ihop och följas åt upp i åldrarna.

LÄS MER

SAMARBETSPARTNERS

VAD ÄR DET BÄSTA MED TOLVANLOPPET?

SVAR FRÅN DELTAGARENKÄT OM LOPPET

Skapar minnen, gemenskap, hälsa och motion. Det är charmigt och visar de små att motionera är något roligt att pyssla med.

Det är en så fantastisk dag med alla som hejar på, kämpar i lopp och stöttar på olika sätt. Bildar så fin gemenskap bland alla!

Alla engagerade funktionärer som peppar och personer som delar ut vatten och kyler ned dom som önskar med vattenslangar och spridare.